Thursday, February 17, 2011

Fungsi Baru Facebook Semakin Memeningkan

Tetiba rajin nak wat en3 ni sebab rasa cam makin tak selesa kot ngan fungsi facebook yang kadang2 tak sampai seminggu ada je features baru yang diorang buat. Agak2nya Mark Zukerberg ni tak tido malam perah otak camner nak memeningkan lagi pengguna-pengguna facebook. Agak-agak yang lama dah tak masuk facebook mungkin agak terkezut dimana:

1) Profile pic kita yang seketul tuh boleh wat cam kat bawah ni..mula2 RA perasan mende ni masuk paper, godek punya godek RA jumpa camner nak buat camni haha..


2) Ni satu hal, RA dah setting mende ni RA je yang boleh tengok kalau ada sesiapa yang tag RA, tapi keluar jugak kat wall...(dan plak nape plak RA kene tag pic sebegitu, laki RA tak seganas tuh huhu~)
3) Dulu kalau keluar status camni, kita boleh komen kat bawah tuh, biasa RA suka komen kalau kawan RA 'baru nak berkawan' dengan kawan dia yang dah lama dia kenal, takpun kalau kawan RA 'are now friend' ngan nama orang pelik2 contohnya Saya Suke Tido(bukan nama sebenar)..hehe saje kacau
4) Yang terbaru, baru 2 hari lepas RA perasan, bila kita klik gambar,mak aih..beso nye pop up gambar tuh. Boleh nampak jerawat kat muka orang tuh. Agak-agak computer yang macam siput sedut mesti bengang sebab jadi cam berat plak. Contoh gambar budak comel a.k.a player yang kat bawah ni, RA cilok dari Puan Maisya..jgn mare ek..ni anak dia..(nak wat contoh gambar laki tawkot orang terpikat plak)


5) Kalau-kalau ada gambo yang kita komen boleh pulak keluar kat wall kawan kita, kita komen gambar tuh. Jadi macam tak privacy gitu. Yes, mende tuh boleh delete kat profile kita tapi bimbang jugak kalau ada kawan-kawan kita yang tak banyak 'friend' tuh, gambar yang kita komen akan keluar seketul seketul. Kadang-kadang nak mengumpat pun tak boleh thehehe..

Cuma setakat ni cadangan RA, facebook boleh antar file masih belum di-approve kan lagi ahaks..(admin facebook tak layan langsung).Kalau2 ada lagi perubahan RA akan posting k :)

3 comments:

Luth Textile said...

tak suka slideshow gambar tu..
huhuhuu

faiez said...

mmg poning

Mita said...

luth:..aah..besar gedabak..huhu~faiez:nanti lagi pening kot..mcm2 diorang wat..ntah hapa2..

Blog via Fesbuk